29 Οκτ 2015
0 σχόλια

Κερδίζει έδαφος το ναρκωτικό ice

Οκτωβρίου 29, 2015
Διαδεδομένη είναι στην Αυστραλία η χρήση μεθαμφεταμινών από τους νέους και ειδικά του θανατηφόρου ναρκωτικού ice (πάγος).
Σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου για τη Χρήση των Ναρκωτικών, ένας στους δέκα αυστραλούς χρήστες έχει κάνει χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού, ενώ σε όλη την επικράτεια 500.000 άτομα έχουν κάνει χρήση τουλάχιστον μία φορά. Η πολιτεία με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών του ιδιαίτερα επικίνδυνου αυτού ναρκωτικού και άλλων μεθαμφεταμινών είναι η Νέα Νότια Ουαλία με 170.400 χρήστες.

Το ice εμφανίστηκε στην αυστραλιανή αγορά πριν από περίπου 15 χρόνια και πήρε το όνομά του χάρη στην κρυσταλλική του μορφή και το άσπρο του χρώμα.Θεωρείται το δυνατότερο απ' όλα τα ναρκωτικά της κατηγορίας των μεθαμφεταμινών και προκαλεί ευφορία, αυξημένη ενεργητικότητα, αύξηση των σεξουαλικών ορμών, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνία και ανορεξία από 5 έως 30 ώρες μετά από την κατανάλωσή του.

Τα άτομα που εθίζονται σε αυτό, χάνουν βάρος, είναι ιδιαίτερα επιθετικά, έχουν ψυχωτικά επεισόδια, παραισθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Επιπρόσθετα, λόγω των έντονων ψυχωτικών επεισοδίων που προκαλεί η χρήση μεθαμφεταμινών, ο χρήστης μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, απειλώντας με τη συμπεριφορά του άτομα που βρίσκονται γύρω του. Τελευταίο επεισόδιο στη Βικτώριο, όπου 20χρονος νεαρός, μετά από χρήση του ice, επιχείρησε να σκοτώσει τον πατέρα του, χτυπώντας τον με λοστό.

www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top