8 Δεκ 2015
0 σχόλια

Συνάντηση γιγάντων στο "ρινγκ" της Συρίας. Από την μια η Ρωσία και απο την άλλη η Αμερική

Δεκεμβρίου 08, 2015
Πλέον τα πράγματα στην γεωπολιτική σφαίρα της Συρίας αρχίζουν και γίνονται περίπλοκα. Από τη μια η πλευρά η Ρωσία με τον συνασπισμό κρατών όπως είναι Συρία, το Ιράν, και το Λιβανο, και απο την άλλη οι ΗΠΑ με διάφορους ευρωπαϊκούς συμμάχους Γαλλία, Βρετανία κ.α
Σε γενικές γραμμές η Συρία και ο Ασάντ ακροβατούν σ΄ένα τεντωμένο σχοινί, και κάτω απο αυτό επικρατεί μια εμπόλεμη κατάσταση των μεγάλων δυνάμεων. 
Φαίνεται πως τις επόμενες ήμερες η Ρωσία θα κάνει αποβίβαση χερσαίων κομάντος στη Συρία, πιθανόν με αλεξιπτωτιστές, για την τελική επίθεση κατά των Τζιχαντιστών, ενώ οι ΗΠΑ απο τα μετόπισθεν θα αρχίσει να πολέμα το Ισλαμικό κράτος με τους πεζοναύτες που θα καταφθάσουν στην περιοχή με πολεμικά πλοία. 
Μετά απο κάμποσες ημέρες πολέμου οι δύο στρατοί των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα συναντηθούν ο ένας απέναντι στον άλλον στη Συρία. 
Από εκεί και ύστερα θα στρατοπεδεύσουν στην περιοχή της Συρίας και θα αρχίσει ένας νέος ψυχρός πόλεμος. Η λογική λέει, πως δεν θα πέσει ούτε μια τουφεκιά μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής, ενώ θα επέμβει ο Ο.Η.Ε. για να μη γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top