13 Ιουλ 2015
0 σχόλια

Το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Ιουλίου 13, 2015
Την προηγούμενη Κυριακή ο Ελληνικός Λαός είπε ένα ξεκάθαρο, αδιαμφισβήτητο, αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ στην συνέχεια της λαοκτόνου και αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Η συνάντηση της ανακτόμενης ταξικής συνείδησης των εξαθλιωμένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, με την εθνική αγανάκτηση της ευρύτερης λαϊκής έκφρασης, και με το δυναμισμό και το θάρρος της νεολαίας μας οδήγησαν σε μια περίτρανη νίκη του λαϊκού κινήματος. Μια νίκη που μας κληροδοτεί δύο σημαντικά κεκτημένα, πέρα και ανεξάρτητα από τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις:

1) Την απόδειξη ότι οι κινηματικές διεργασίες στο δρόμο, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, αξιοποιώντας παραδοσιακούς και σύγχρονους διαύλους επικοινωνίας, μπολιασμένες με το δίκιο και την αγανάκτηση, είναι πολύ πιο δυνατές από τις αήθεις πρακτικές του παρασιτικού κεφαλαίου, των καθεστωτικών ΜΜΕ και των λοιπών συνοδοιπόρων τους. Γνωρίζουμε πλέον τη δύναμή μας και απαιτούμε τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, της οικονομίας και των συχνοτήτων.

2) Το "συμβολικό κεκτημένο" μιας αυτούσιας, λαϊκής έκφρασης ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, όχι μόνο για τα εσωτερικά δρώμενα στη χώρα, αλλά με διαχρονική, πανευρωπαϊκή, διεθνή σημασία. Ένα συμβολικό κεκτημένο που θα αποτελέσει σταθμό για τους επόμενους λαϊκούς αγώνες, όπου και όποτε ξεσπάσουν.

Καλούμε την ελληνική κοινωνία να διαφυλάξει τις κατακτήσεις της. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να τις αξιοποιήσει και απαιτούμε από το ευρωπαϊκό τμήμα της νεοφιλελεύθερης διεθνούς να τις σεβαστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top