3 Φεβ 2015
0 σχόλια

Συλλήψεις 6 Αράβων στο Ισραήλ με τη κατηγορία ότι είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Φεβρουαρίου 03, 2015
Συνελήφθησαν 6 έξι Άραβες από το Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, εκπαιδεύονταν για τις συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, μέχρι και στη σφαγή των προβάτων σε αγρόκτημα.

Οι ύποπτοι από το βόρειο Ισραήλ στράφηκε προς τους δημοσιογράφους παρόντες στο δικαστήριο Δευτέρα, αρνείται τις κατηγορίες που τους αποδίδεται.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι έξι από τους υπόπτους χρησιμοποιούνταν για να συναντηθούν και να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στην περιοχή Sakhnin, οι έξι θα διαφωνούν για το αν θα υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος ή Jabhat al-Nusra. Τελικά, αποφασίζουν να ενταχθούν στην Ισλαμικό Κράτος, τον Ιούνιο του 2014.


Αργότερα, οι έξι συναντήθηκαν με τον Αντνάν Jamil Ala ένα-Ντιν, πρώην δημόσιος συνήγορος από τη Ναζαρέτ, ο οποίος έχει επώνυμα εαυτό του "επικεφαλής Ισλαμικό Κράτος του προσωπικού στην Παλαιστίνη," τους οποίους έρχονταν σε επαφή μέσω του Facebook.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Άραβες είχαν εκπαιδευτεί σε ένα αγρόκτημα στο Καφρ Μαντά, έμαθαν πώς να οδηγούν τα άλογα, και πώς να προετοιμάζουν βόμβες μολότοφ, και αγόρασαν πρόβατα για να τα σφάξουν στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.


Ένας κατηγορούμενος είπε ότι «δεν υπάρχει καμία βάση σε όλες τις κατηγορίες, δεν έχουμε κάνει τίποτα με το Ισλαμικό Κράτος ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί με συνέλαβαν."


Ένας άλλος κατηγορούμενος δήλωσε "Είναι όλα ψέματα. Νομίζω ότι οι συλλήψεις έγιναν έτσι με ποσοστό στήριξης του Πρωθυπουργού Νετανιάχου που θα αυξηθεί σε βάρος μας. Είμαστε εν όψει των εκλογών, και απλά θέλει να το αποδείξει στον εαυτό του. Είμαστε σίγουροι ότι δεν υποστηρίζουμε το Ισλαμικό Κράτος και όλα αυτά που μας αποδίδονται σε μας στερείται αποδείξεων. "

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top