16 Δεκ 2014
0 σχόλια

Καρδίτσα: Πέταξαν 2 κυνηγόσκυλα στο αρδευτικό κανάλι για να τα εξοντώσουν

Δεκεμβρίου 16, 2014
Μέσα σ’ ένα αρδευτικό κανάλι στην Καρδίτσα άγνωστος πέταξε στην κυριολεξία δύο κυνηγόσκυλα για να ξεφορτωθεί. Κάποιος που γνώριζε ότι τα ζώα είναι παγιδευμένα εκεί για περίπου 15 μέρες κάποια στιγμή φιλοτιμήθηκε να ενημερώσει τον Φιλοζωικό Σύλλογο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.).



Στις 12 Δεκεμβρίου οι λιγοστοί εθελοντές του Φ.Ο.Κ., που τρέχουν διαρκώς για να σώσουν αβοήθητα ζώα, τα οποία υποφέρουν εξαιτίας των ανθρώπων, έστησαν την επιχείρηση διάσωσης των αποστεωμένων σκυλιών.



Αρχικά έβαλαν φράγματα με παλέτες και χαρτόνια και προσπάθησαν να δελεάσουν τα ζώα με τροφή αφού είχαν να φάνε περίπου μισό μήνα.

Η διάσωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση αλλά τελικά μετά από αρκετές ώρες κατάφεραν να βγάλουν τα ζώα από το κανάλι που είχε τρία χιλιόμετρα μήκος, ενώ οι τοίχοι του είναι αρκετά ψηλοί και τα ζώα δεν μπορούσαν να πηδήξουν για να απεγκλωβιστούν εκεί.



Σύμφωνα με την Εύη Θάνου πρόεδρο του Φ.Ο.Κ. το πρώτο σκυλί συνεργάστηκε και κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν γρήγορα.



Όμως δεύτερο κυνηγόσκυλο ήταν πολύ φοβικό, απειλούσε τους δέκα διασώστες του και έτσι κατάφεραν να το πιάσουν την επόμενη μέρα αφού πήγαν καλύτερα εξοπλισμένοι.



Τα θηλυκά κυνηγόσκυλα φιλοξενούνται από ανθρώπους του Φ.Ο.Κ. ώστε να πάρουν βάρος. Στη συνέχεια θα στειρωθούν και δοθούν για υιοθεσία.

Πηγή:  www.zoosos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top