22 Σεπ 2014
0 σχόλια

Οι αναλύσεις του AIPAC για τον πόλεμο στη Γάζα

Σεπτεμβρίου 22, 2014
Ενώ το καλοκαίρι είναι συνήθως ένα χρόνο για χαλάρωση, αυτό το καλοκαίρι ήταν κάθε άλλο παρά ήρεμη για τους πολίτες σε ολόκληρη Ισραήλ.
Τον Ιούλιο, οι τρομοκράτες στη Γάζα ξεκίνησε 50 ημέρες βίας κατά τη διάρκεια των οποίων ρίχτηκαν πάνω από 4.500 ρουκέτες και όλμους κατά του Ισραήλ. Αυτές οι επιθέσεις ανάγκασαν πάνω από το 80 τοις εκατό των Ισραηλινών σε καταφύγια, με ρουκέτες επίτευξη όσο το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ.
Επίσης, τον Ιούλιο, ένα τρομοκρατικό δίκτυο σήραγγα ανακαλύφθηκε από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Το δίκτυο αυτό (έως 8 ιστορίες βαθιά), περιλαμβάνονται οι έξοδοι στο κατώφλι των ισραηλινών κοινοτήτων και περιείχε πολλά όπλα και ηρεμιστικά για να απαγάγουν και να επιτεθούν σε αθώους Ισραηλινούς.
Και τον Αύγουστο (μόλις ημέρες μετά την επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα έληξε), Αλ-Κάιντα που συνδέονται με τους αντάρτες στη Συρία κατέλαβε την κύρια διέλευση των συνόρων μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, λαμβάνοντας 44 Ειρηνευτικές Δυνάμεις του ΟΗΕ όμηρο. Από τότε, το Ισραήλ αναγκάστηκε να καταρρίψουν ένα drone από τη Συρία που πέρασε στο Ισραήλ.

Όπως κινδύνους, όπως αυτές εξακολουθούν να εκδηλώνονται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσει να κρατήσει το Ισραήλ ασφαλές. Μπορείτε να εργαστείτε με το AIPAC, και να διασφαλιστεί ότι οι ηγέτες μας στην Ουάσινγκτον κατανοήσουν τις απειλές για κλιμάκωση σε όλη τη Μέση Ανατολή, και η χρειάζεστε για μια συνεχιζόμενη ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ .
Αν χρειάζεται ποτέ την απόδειξη των επιπτώσεων στο σημαντικό έργο σας με AIPAC έχει για την ασφάλεια του Ισραήλ, θεωρούν ότι ενώ μεγάλο μέρος του κόσμου καταδίκασαν το εβραϊκό κράτος ως ενήργησε για να υπερασπιστεί τους πολίτες του αυτό το καλοκαίρι, η Αμερική ήταν έντονα από την πλευρά του Ισραήλ.
Η Βουλή και η Γερουσία πέρασε δυναμικές αναλύσεις υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.
Το Κογκρέσο ενέκρινε 225.000.000 δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση για Iron Dome - το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει σώσει αμέτρητες ζωές με την παρακράτηση ρουκέτες mid-air.
Η Βουλή πέρασε ένα ψήφισμα που καταδίκαζε τη χρήση ανθρώπινων ασπίδων από τη Χαμάς.

Αλλά, όπως κινδύνους σήμερα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη Μέση Ανατολή, είναι σαφές ότι η Αμερική και το Ισραήλ χρειάζονται ο ένας τον άλλο περισσότερο από ποτέ. Και την υποστήριξή σας από AIPAC είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. 
 Με εκτίμηση


Brian Σάνκμαν
Διευθυντής της Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top