12 Απρ 2014
0 σχόλια

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων έδωσε το παρόν στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Απριλίου 12, 2014
Το Μουσικό Σχολείο, πέραν της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής του διάστασης, όπως κάθε σύγχρονο σχολείο, οφείλει να ενισχύει τις δράσεις και τα προγράμματα που συμβάλλουν στην κοινωνική, πολιτιστική και ατομική ανάπτυξη των μαθητών του.

Αυτό γίνεται πράξη στο Σχολείο μας, όπως αποδεικνύεται από την ποικιλία των εκδηλώσεων και των δράσεών του : πολιτιστικές, μουσικές, θεατρικές εκδηλώσεις, δράσεις για το περιβάλλον, δράσεις εθελοντικής εργασίας, δράσεις προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης, συνεργασίες κ.α.

Ως σύγχρονο σχολείο, πλήρως ενταγμένο στην Κοινωνία της Πληροφορίας και της Τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε παρά να ενθαρρύνει την ενασχόληση των μαθητών και με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία τόσο στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής όσο και στα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα καθώς και στο πλαίσιο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ή διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων συνεργασίας που καλλιεργούν και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Κάποιες από τις ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών μας, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργανώθηκε πανελλαδικά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αντιπροσωπεία 22 μαθητών του Σχολείου μας, Β' και Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου, με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Νικολέττα Σούλα ΠΕ19 Πληροφορικής και κ. Ευαγγελία Σύρρου ΠΕ05 Γαλλικών μετέβησαν για το σκοπό αυτό, την Παρασκευή 4 Απριλίου, στη Λάρισα όπου παρουσίασαν τις ακόλουθες 8 εργασίες :
Ένα animation και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σε προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch.
Ένα Blog που δημιουργήθηκε με την υπηρεσία Blogger.com, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής «Μικροί Οικοδημοσιογράφοι» όπου οι μαθητές έχουν αναρτήσει το υλικό της εργασίας τους : ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις, βίντεο που δημιούργησαν, άρθρα, παρουσιάσεις, εικαστικές δημιουργίες, φωτογραφίες.
Τρεις παρουσιάσεις με θέμα την «Τρελή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων της Θάλασσας» «La Folle Déclaration des Droits de la Mer» που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2014.
Την ταινία μικρού μήκους «Le Bouquet Noir» (To Μαύρο Μπουκέτο) η οποία δημιουργήθηκε με το λογισμικό Windows Movie Maker, και έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2013 όπου και της απονεμήθηκε το Grand Prix 2013. Η ταινία έχει λάβει επίσης το 2ο Βραβείο στην κατηγορία 13-16 ετών στον Διαγωνισμό της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας καθώς και το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό μαθητικών ταινιών του 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «Artfoolsvideofestival» που διοργανώθηκε στη Λάρισα.
Την ταινία μικρού μήκους : «Notre Mère la Mer» (Η Μητέρα μας η Θάλασσα) η οποία δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα Adobe Première και διακρίθηκε επίσης στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2014 με το Βραβείο Γαλλοφωνίας 2014.

Θεωρούμε ότι οι μαθητές μας ωφελήθηκαν τόσο από την ενασχόλησή τους κατά το στάδιο δημιουργίας των εργασιών τους όσο και από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους μπροστά σε κοινό αποτελούμενο από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς και να δουν εργασίες άλλων μαθητών και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες μαζί τους.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων



Νικολέττα Σούλα ΠΕ19 Πληροφορικής και Ευαγγελία Σύρρου ΠΕ05 Γαλλικών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top