20 Φεβ 2014
0 σχόλια

Τι πρέπει να προσέξουμε στις ταβέρνες που θα φάμε την Τσικνοπέμπτη

Φεβρουαρίου 20, 2014
Φτάνουν οι απόκριες, και σήμερα Τσικνοπέμπτη.. πολλοί Έλληνες θα βγουν να κατασπαράξουν τα κρεατικά στις ταβέρνες.
Ας δούμε μερικά κολπάκια.. τι πρέπει να προσέξουμε όταν θα πάμε να τσικνίσουμε στις ταβέρνες. 

1) Δεν παραγγέλνουμε κρασί χύμα. Ακούω πολλούς να λένε, πιάσε το κρασί απο το δικό σου.. το καλό. Προσωπικά δεν παίρνω ποτέ, μα ποτέ.. χύμα κρασί απο τις ταβέρνες. 

Προτιμώ να πληρώσω κάτι παραπάνω, και να πάρω ένα σφραγιστό μπουκάλι με κρασί

2) Πατάτε τηγανιτές, κολοκυθάκια τηγανιτά και ότι έχει σχέσει με τηγανισμένο, το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι. Αυτό το κάνουμε, γιατί το λάδι που τηγανίζουν οι ταβέρνες.. δεν το αλλάζουν συχνά. 


3) Σαλάτες τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτες είναι του εμπορίου, μόνο και μόνο απο την γεύση.. τα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι χειροποίητα.


4) Το ψωμί, μόνο και μόνο αν σκεφτείς πόσα χέρια το πιάνουν για να το βάλουν στο τραπέζι δεν το τρως. 


5) Τα κρέατα θέλουν μεγάλη προσοχή, διότι την σαβούρα τη σπρώχνουν τέτοιες μέρες. Προτιμότερο είναι να πάρεις μια απλή μπριζόλα στα κάρβουνα με λεμονάκι, παρά να παίρνεις τις μεγάλες και εντυπωσιακές ποικιλίες. 

6) Τα μπιφτέκια τα φτιάχνουν με γυμνά τα χέρια και, δεν είναι και ότι καλύτερο αισθητικά και υγιεινά. Ο κιμάς απο τι κρέας είναι και απο που; 
Τα σουβλάκια τα παίρνουν έτοιμα, σιγά καθίσουν να τα φτιάχνουν οι ίδιοι οι ταβερνιάρηδες. 
7) Το κοκορέτσι και το κεμπάμπ αν και είναι νόστιμα, προτιμότερο είναι να τα αποφεύγουμε.
8) Κόκκορα κρασάτο και κοτόπουλα είναι του εμπορίου. 
9) Προσέχουμε αν είναι πεντακάθαρα τα τραπέζια, τα ρούχα των σερβιτόρων, το πάτωμα της ταβέρνας, η τουαλέτα, η κουζίνα. Στη κουζίνα μπαίνουμε μέσα κοιτάζοντας δεξιά και αριστερά, και αν σας την πουν, λέτε "ψάχνω την τουαλέτα ρε παιδιά".  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top