19 Φεβ 2014
0 σχόλια

Πως γίνεται ένα ρεπορτάζ για τα ναρκωτικά στα Τρίκαλα

Φεβρουαρίου 19, 2014
Τα ναρκωτικά είναι μια μάστιγα που κατατρώει τη νέα γενιά των ανθρώπων στη πόλη των Τρικάλων.
Η ηρωίνη(πρέζα, ζούπα, παραμύθα), ή όπως αλλιώς τη λένε, βρίσκετε καθημερινά στα στέκια των ναρκομανών στα Τρίκαλα.
Για να φτάσει κανείς στο αλισβερίσι των ναρκωτικών, ακολουθεί τους τοξικομανείς, που σε πηγαίνουν απευθείας στα βαποράκια. 
Μετά, αφού τσεκάρει ο ρεπόρτερ τα βαποράκια(τοξικομανείς είναι και αυτοί), περιμένει απο μεγάλη απόσταση, να δει ποιοι είναι αυτοί που τους προμηθεύουν τα ναρκωτικά. 
Οι έμποροι των ναρκωτικών παίρνουν διάφορα αντίμετρα στην εκάστοτε περιοχή που κάνουν την εμπορία τους, αν δουν κανέναν άγνωστο γι΄αυτούς φεύγουν. 
Έτσι χρειάζονται δύο τρόποι για γίνει ένα σωστό ρεπορτάζ κατά των ναρκωτικών, και να μη σε πάρουν πρέφα. 
Ο ένας τρόπος είναι να δουλέψεις ως μπογιατζής, οικοδόμος, σιδεράς-αλουμινάς, ντελιβεράς, διανομέας φυλλαδίων κ.α. στην περιοχή που γίνεται το νταραβέρι των ναρκωτικών. Αυτός ο τρόπος είναι λίγο χρονοβόρος, γιατί απαιτεί ασφάλιση στο ΙΚΑ, έχεις τον κάθε εργοδότη να σου τα πρήζει, και σε γενικές γραμμές βγαίνει ένα αξιόλογο ρεπορτάζ. 
Ο άλλος τρόπος είναι να αγοράσεις ένα καλό τηλεσκόπιο με καταγραφή βίντεο(και νυχτερινή λήψη), με μεγάλο ζουμάρισμα, και να ελέγχεις την διακίνηση των ναρκωτικών απο τους λόφους ή τις ταράτσες των πολυκατοικιών. Ένα τέτοιο ρεπορτάζ, γίνεται καλύτερα τους θερινούς μήνες που δεν έχει κρύο.Επίσης ένα κουνουπέλαιο για τα κουνούπια είναι απαραίτητο γι αυτό τους είδους των ρεπορτάζ.
Το ντύσιμο πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με το μέρος που βρισκόμαστε για το ρεπορτάζ.
Αυτά τα ρεπορτάζ δεν γίνονται έτσι εύκολα, άντε πάμε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ για τα ναρκωτικά, γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. 
Μπορεί να είναι ένα απο τα πιο επικίνδυνα ρεπορτάζ, αλλά αυτή η αδρεναλίνη, αυτός ο εκστασιασμός που νιώθεις εκείνη τη χρονική στιγμή είναι άλλο πράμα.   
Από εκεί και ύστερα, ο δημοσιογράφος συλλέγει τις πληροφορίες που θέλει, και και τα δημοσιοποιεί στο μέσω ενημέρωσης που συνεργάζεται. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top