4 Μαρ 2012
0 σχόλια

Συνελήφθησαν οι κλέφτες των εκκλησιών στα Χανιά

Μαρτίου 04, 2012
Συνελήφθησαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, τέσσερις ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 22, 31, 21 ετών και μία 48χρονη γυναίκα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι δράστες της κλοπής από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Σταυροπηγιακής Μονής Γωνιάς, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά είναι οι τρεις άνδρες συλληφθέντες.
Ειδικότερα, προχθές (01.03.2012) το απόγευμα, εισήλθαν στον Ιερό Ναό, όπου ο 22χρονος απασχόλησε τον ιερέα με το πρόσχημα της εξομολόγησης, ενώ ο 31χρονος και ο 21χρονος, αφαίρεσαν από τις εικόνες, χρυσά τάματα πιστών, αξίας (10.000) ευρώ περίπου. Στη συνέχεια ο 22χρονος πούλησε έναντι ευτελούς τιμήματος, τα κλοπιμαία στην 48χρονη συλληφθείσα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις άνδρες έχουν διαπράξει επιπλέον, από τα μέσα του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, τις παρακάτω κλοπές από Ιερούς Ναούς:
  • Το βράδυ της 16/17-01-2012 αφού έσπασαν παράθυρο εισήλθαν στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου της ενορίας Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Χανίων και αφαίρεσαν ένα φορητό Η/Υ και το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.
  • Το βράδυ της 23/24-01-2012 αφού έσπασαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος στα Χανιά, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν από το παγκάρι το ποσό των ογδόντα (80) ευρώ.
  • Το βράδυ της 27/28-02-2012 διέρρηξαν χώρους της Ιεράς Μονής Αγ. Ραφαήλ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλυβών Δήμου Αποκορώνου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων εξακοσίων (2.600) ευρώ.
  • Την 01-03-2012 το μεσημέρι, αφού έσπασαν την πόρτα Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Κοιμητήριο Κολυμβαρίου, εισήλθαν στο εσωτερικό του, Ναού, πλην όμως δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περαστικούς.
Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top