23 Ιουν 2011
0 σχόλια

Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα!

Ιουνίου 23, 2011

trikalaweb: Τώρα που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο στη βουλή έσκασε το θέμα των στοιχημάτων!!! Ρε ο κόσμος χαζός είναι δεν καταλαβαίνει?
   Με καθυστέρησης μίας ώρας και με μια τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας, οι 10 συλληφθέντες για την υπόθεση του κυκλώματος των στημένων αγώνων προσήχθησαν το πρωί της Πέμπτης (23/6) στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

 Δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας, τζιπ, περιπολικά, συνοδευτικά και συμβατικά με σειρήνες αποτελούσαν την τεράστια πομπή, η οποία έφτασε στην Ευελπίδων για να οδηγήσει τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

 Πρώτος κατέβηκε από το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Αχιλλέας Μπέος, με χειροπέδες και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που περίμεναν, είπε: «Είναι μια φούσκα του ΠΑΣΟΚ».

Ακολούθησε ο Γιώργος Τσακογιάννης, επίσης με χειροπέδες, ο οποίος επεσήμανε: «Είναι μια μαλ…του Κούγια. Συγχαρητήρια σε όσους ακούτε τον Κούγια, θα πάτε μπροστά».

Οσο για τους υπόλοιπους, κάποιοι είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι σκυμμένα κεφάλια και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τον Εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Κοκκαλάκης: «Ερχονται και άλλες συλλήψεις»

Στο μεταξύ, στον «Sentra 103,3» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κοκκαλάκης και μίλησε για τις ως τώρα ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Αστυνομίας.

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε αρκετές και σημαντικές επιτυχίες στο κομμάτι του οργανωμένου εγκλήματος και της εγκληματικότητας. Και εδώ έχουμε ανάλογη περίπτωση, αλλά η συγκεκριμένη επιτυχία της Αστυνομίας προήλθε από εισαγγελική έρευνα. Σε κάποια διαδρομή της εισαγγελικής έρευνας εκτελέσαμε ως Αστυνομία το καθήκον μας, εκτελώντας μια εισαγγελική παραγγελία που είχε ως θέμα το στήσιμο, τον παράνομο στοιχηματισμό αγώνων. Πρόκειται για μια πολυμελή εγκληματική οργάνωση, τα παρακλάδια της οποίας αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε:

Σε αυτό που λέει ο λαός ότι «όποτε θέλει η Αστυνομία πιάνει»: «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Μόνο και μόνο με φήμη ή αντίληψη δεν μπορεί να οδηγήσεις κάποιον στον Εισαγγελέα. Χρειάζονται στοιχεία και αποχρώσες ενδείξεις για να πάει κάποιος στην εισαγγελία. Ευτυχώς εμείς εδώ έχουμε τις αποχρώσες ενδείξεις και τα πειστήρια που μπορούν να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνονται όλα. Θα πρέπει να γίνονται μέσα από δικονομικά πλαίσια.

Σας παραπέμπω στη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή, που καλεί όλους τους υπεύθυνους και καθένα πολίτη ξεχωριστά να συνδράμει στις αστυνομικές αρχές και κατ' επέκταση τις εισαγγελικές αρχές που θα συμπεράνουν ποιος θα πρέπει να παραπεμφθεί».

Για το αν υπάρχουν 10 συλλήψεις ή περισσότερες: «Εχουμε τον αριθμό που είπατε, τα μέλη που συμμετέχουν εγκληματική οργάνωση και τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν κάνει εκβιάσεις και απάτες προς τρίτους, δωροδοκίες και δωροληψίες για επηρεασμό αποτελεσμάτων αγώνων και η οποία στοιχημάτιζε παράνομα μέσω διαδικτύου σε εταιρίες του εξωτερικού. Υπάρχουν άλλοι 70 που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τις δραστηριότητες αυτές».

Για το αν θα γίνουν άμεσα νέες συλλήψεις: «Ναι, ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Με βάση τα στοιχεία μπορεί να υπάρχουν νέα άτομα προς σύλληψη».

Για το αν υπάρχουν άτομα που έχουν ξεφύγει: «Υπάρχουν ενδείξεις για κάποιους άλλους. Είμαστε σε συνεργασία και καθοδήγηση από τις εισαγγελικές αρχές. Στόχος είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη».

Για τον επονομαζόμενο «σούπερ κοριό» της ΕΥΠ που βοήθησε στις έρευνες: «Τα τεχνικά μέσα και η τεχνολογία υποστηρίζουν τις αστυνομικές έρευνες. Δεν είναι η πανάκεια, είναι ένα σημαντικό υποστηρικτικό μέσο ο κοριός, αλλά η βάση στηρίζεται στον άνθρωπο που συλλέγει το υλικό, συμπεραίνει και μεταβιβάζει στην εισαγγελία».

Για το αν οι έρευνες έχουν γίνει μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «Ναι, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν έρευνες σε άλλα σημεία. Δεν είναι θέσφατο ότι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν την αποκλειστικότητα. Σε πολλές πόλεις παίζονται αγώνες και θα μπορούσε να παιχθεί παράνομο στοίχημα.

Θέλω να αναδείξω ότι χθες έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε αρκετά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και όλες έγιναν αναίμακτα. Οι έρευνες και συλλήψεις έγιναν ξαφνικά, ταυτόχρονα και αναίμακτα. Και αυτό είναι σημαντικό για μας».

Για το αν υπάρχει η πληροφορία ότι εμπλέκεται και παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ: «Εμάς λίγο μας ενδιαφέρει, εμείς τους βλέπουμε όλους ίσους, ανεξαρτήτου ομάδας, χρώματος, ηλικίας, τίτλου ή θέσης. Αφού εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις για το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Πηγή : http://www.sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top