4 Μαΐ 2011
0 σχόλια

Χάρης Κουσουμβρής«Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής»

Μαΐου 04, 2011


Τρι, 6 Μαϊ 08

Στη διάρκεια της δίκης κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την υπόθεση που περιέχονται στο βιβλίο που έγραψε για να καταγγείλει τη Χρυσή Αυγή ο μέχρι πρότινος δεύτερος υπαρχηγός της Χαράλαμπος Κουσουμβρής. Ο Κουσουμβρής, βέβαια, φροντίζει να μην ενοχοποιήσει τον εαυτό του, γιατί κι αυτός μετείχε σε πολλές ενέργειες της οργάνωσης, ενώ βρισκόταν κι ο ίδιος στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την ομάδα που αργότερα λιντσάρισε τους τρεις νέους.

Το αστείο είναι ότι σε σχετική ερώτηση της έδρας ο κ. Ανδρουτσόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει διαβάσει το βιβλίο, ενώ η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος», δηλαδή το δημοσιογραφικό όργανο της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί να σχετικοποιήσει τις αποκαλύψεις του Κουσουμβρή:


«Σχεδόν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, αλλά και ο εισαγγελέας χρησιμοποίησαν σαν στοιχείο ένα βιβλίο που έχει γραφεί κατά της Χρυσής Αυγής από έναν μετανοημένο πρώην χρυσαυγίτη. Αυτό που βεβαίως δεν είπαν είναι ότι αυτός ο μετανοημένος πρώην χρυσαυγίτης έχει καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία με τα δακτυλικά του αποτυπώματα να έχουν βρεθεί στον χώρο της ληστείας, κάθισε προφυλακισμένος μόνο κάποιους μήνες, ύστερα σε χρόνο-ρεκόρ έγινε η δίκη του όπου καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Οσο για το εφετείο του, απ' ό,τι γνωρίζουμε, τρία χρόνια μετά δεν έχει γίνει ακόμη» (1/10/06).

Βέβαια, το βιβλίο το έχει γράψει ο κ. Κουσουμβρής για να υποστηρίξει ότι η Χρυσή Αυγή τού έστησε την κατηγορία της ληστείας επειδή ήταν διαβρωμένη από την Ασφάλεια και ο μόνος ασυμβίβαστος ήταν ο ίδιος. Το σίγουρο είναι ότι καταθέτει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες «από τα μέσα».

- Αλλά τι είναι αυτά που λέει ο πρώην αρχιχρυσαυγίτης Κουσουμβρής εις βάρος των χτεσινών συναγωνιστών του;

- Παραδέχεται πρώτα πρώτα τη βίαιη δράση της συμμορίας: «Μα μήπως και "εμείς" δεν βουτήξαμε τα χέρια μας στο αίμα;» (σ. 12).

- Επιβεβαιώνει την παρακρατική δράση των ναζιστών, στο πλάι του αστυνομικού μηχανισμού: «Ημασταν αποφασισμένοι να συντρίψουμε ό,τι στεκόταν στον δρόμο μας. Αντί αυτού όμως γυρίσαμε πίσω στα γραφεία αγανακτισμένοι για την απραξία μας, υπακούοντας στις "άνωθεν εντολές". Πολλές ώρες αργότερα θα μας έστελναν μεμονωμένα λες και ήμασταν παρακρατικοί "αγανακτισμένοι πολίτες", "να ενισχύσουμε την προσπάθεια της αστυνομίας"!» (σ. 26)

- Καρφώνει τον Περίανδρο και τον ιδιαίτερο ρόλο του ως οργανωτή των ομάδων κρούσης: «Το ίδιο έτος (1998) δημιουργούνται και οι Χρυσοί Αετοί από τον Π. [σ.σ. Περίανδρο] Ανδρουτσόπουλο, οργάνωση μέσα στην οργάνωση. [...] (Την 1η Μαΐου 1998) η ομάδα περιφρούρησης της Χρυσής Αυγής με μπροστάρηδες τους Χρυσούς Αετούς, σπάει τον αστυνομικό κλοιό, συγκρούεται με τα ΜΑΤ, κι ύστερα από μάχη σώμα με σώμα πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη». (σ. 29-30).

- Ειδικά για την επίθεση του 1998, αναφέρει ότι ο αρχηγός της οργάνωσης (Νίκος Μιχαλολιάκος) τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι όταν κλήθηκε στην ανακρίτρια το μέλος της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Βουλδής «έσπασε... πήγε με τα νερά τους» (σ. 36).

Εξίσου ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις περιλαμβάνουν και συνεντεύξεις του Κουσουμβρή σε εφημερίδες και περιοδικά:

- «Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει φιλοφασιστικό κόμμα που να απολαμβάνει την ασυλία που έχει η Χρυσή Αυγή από το ελληνικό κράτος».

- «Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος».

- «Οταν το κράτος δεν θέλει να εμπλακεί σε συμπλοκές μαζί τους (σημ. εννοεί τους αναρχικούς), ουσιαστικά μάς χρησιμοποιεί προκαλώντας μεταξύ μας συγκρούσεις. Η αστυνομία, για παράδειγμα, πολλές φορές έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι. Με εμάς τηρούσαν μια στάση συμπάθειας. Ηταν φιλικοί, θα έλεγα, τις περισσότερες φορές. Μας έβλεπαν να χτυπιόμαστε με τους άλλους και δεν έκαναν τίποτα».

- «Στις πορείες είχαμε μαχαίρια, κλομπ, ξυράφια. Τις ασπίδες τις φτιάξαμε με μερικούς συναγωνιστές» («Ταχυδρόμος» 27/3/04 και 23/4/05).
Η μαρτυρία του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος καταγγέλλει τους πρώην συναγωνιστές του ως προδότες του εθνικοσοσιαλισμού και συνεργάτες της Ασφάλειας.
http://www.hiphop.gr/forum_topic/154135/1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top