20 Φεβ 2011
0 σχόλια

Ρεπορτάζ ντοκουμέντο: Οι πελάτες στις καφετέριες των Τρικάλων κάθονται δίπλα στις φιάλες υγραερίου

Φεβρουαρίου 20, 2011

Στα όμορφα τα Τρίκαλα καθημερινά κόσμος πηγαίνει να πιει το καφεδάκι του στην Ασκληπιού στο κέντρο της πόλης…
δίχως όμως να γνωρίζει ότι εκεί που θα καθίσει δίπλα του θα έχει παρέα και τις φιάλες(μπουκάλες) υγραερίου.
Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει για να τις βρει, γιατί αυτές ήδη βρίσκονται δίπλα στα τραπέζια. Τώρα οι πελάτες τις βλέπουν, αλλά λόγο αφέλειας τις αγνοούν, και λένε δεν βαριέσαι τώρα αλλά δεν είναι έτσι.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεσκονίζοντας με μαεστρία την αδιαφορία της κρατικής εξουσίας να ελέγξει αυτά τα μαγαζιά που συνέχεια προκαλούν με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης της τωρινής αλλά και της χθεσινής να κάνει σοβαρό έλεγχο σε όλες αυτές τις καφετέριες για την ασφάλεια των πολιτών είναι απούσα, καθώς χιλιάδες τρικαλινοί κάθονται και πίνουν καφέ παρέα με τις φιάλες υγραερίου.
Έτσι λοιπόν αφού κανείς τοπικός δημοσιογραφίσκος δεν γράφει για τις αυθαιρεσίες των καφετεριών, που έχουν κάνει σωρεία παραβάσεων να χρεώνουν το τραπέζι από 7.00 και άνω ότι πάρεις, μέχρι να μην κόβουν αποδείξεις παραμονή πρωτοχρονιάς. Θα πει κανείς άντε να πάει στο διάολο η απόδειξη, αλλά εδώ τίθεται θέμα κινδύνου με τις φιάλες υγραερίου. Δεν ξέρω τη εγγυήσεις έχουν αυτές οι σόμπες, αλλά θα πρέπει να απομακρυνθούν οι φιάλες υγραερίου από την Ασκληπιού προτού θρηνήσουμε θύματα.

Οι τοπικοί βουλευτές που σφυρίζουν αδιάφορα θα πρέπει πιέσουν την δημοτική αρχή να πάρει μέτρα δρακόντεια περί αυτού του θέματος, και να πάψουν να παίρνουν τον παχυλό μισθό δίχως να προσφέρουν στην κοινωνία.Ένα άλλο ερώτημα είναι αν η αστυνομία κάνει ελέγχους στην Ασκληπιού και στα μπαράκια μανάβικα άλλη αμαρτία εκεί. Τόσες ημέρες στην Ασκληπιού ουδείς αστυνομικός έκανε ένα τυπικό έλεγχο να ελέγξει γιατί βρίσκονται οι φιάλες υγραερίου δίπλα στους θαμώνες. Όσο για την δημοτική αστυνομία μη τα πειράζουμε τα παιδιά αυτοί βρίσκονται μονίμως σε χειμέρια νάρκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top