22 Μαΐ 2022
0 σχόλια

Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων : Έξω από τις σχολές η αστυνομία - Τα κυβερνητικά σχέδια δεν θα περάσουν!

Μαΐου 22, 2022

 Ανακοίνωση του Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Tρικάλων

Έξω από τις σχολές η αστυνομία  - Τα κυβερνητικά σχέδια δεν θα περάσουν!

Το Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την ατέλειωτη βία και τους διαρκείς τραμπουκισμούς των ορδών των ΜΑΤ, με την προτροπή του πρύτανη του ΑΠΘ και τη συνδρομή χοντροκομμένων προβοκατσιών, για να αντιμετωπίσουν τους αγωνιζόμενους φοιτητές στην Θεσσαλονίκη, που υπερασπίζονται το άσυλο, το δικαίωμα στη μόρφωση και το δικαίωμα στον αγώνα και τη διεκδίκηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις καθημερινές αστυνομικές εισβολές στο ΑΠΘ και την προκλητική ανακοίνωση για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας μία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές(!) δείχνει πως έχει πολύ ευρύτερες στοχεύσεις από τη στήριξη του πρύτανη των ΜΑΤ και την επιβολή του «Νόμου» στο ΑΠΘ.

Ανίκανη να δώσει την παραμικρή ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, βυθίζοντας στην φτώχια τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, βλέποντας την επιρροή της να μειώνεται, τις όλο και πιο μεγάλες αντιστάσεις στην αντιλαϊκή πολιτική της και στην εφαρμογή του απεργοκτόνου «νόμου Χατζηδάκη», η κυβέρνηση κλιμακώνει την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα, επιδιώκει τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και την ταύτιση του με τα «μπάχαλα», πιστεύοντας ότι έτσι θα «νομιμοποιήσει» την χυδαία επίθεση της. Ξέχασε ότι η ίδια τακτική οδήγησε τον Μάρτη του 2021 στην λαϊκή έκρηξη της Ν. Σμύρνης και των άλλων γειτονιών.

Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η συντριβή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, η πλήρης ανυπαρξία συλλόγων, συνελεύσεων, αγώνων. Αυτό είναι όρος για να επιβάλλει την άθλια πολιτική της, για να πετάξει έξω απ’ τα πανεπιστήμια δεκάδες χιλιάδες νέους, να κόψει την είσοδο σε άλλους τόσους μέσα απ το επερχόμενο νομοσχέδιο και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί τη νεολαία και τον λαό με τον ξεσηκωμό τους να ανατρέψουν την πολιτική και την κυβέρνηση του κεφαλαίου, της ακρίβειας, του πολέμου, της καταστολής. Καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να στηρίξουν έμπρακτα το φοιτητικό κίνημα αποτρέποντας κάθε απόπειρα να εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία και να υπερασπιστούν από κοινού το άσυλο των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Καλεί τους φοιτητές να δυναμώσουν τους φοιτητικούς τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους και μέσα απ τις μαζικές τους συνελεύσεις και τα όργανά τους, να οργανώσουν μαχητικά την αντίδρασή τους.

Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Μόρφωση, δουλειά, ελευθερία!

Κάτω η πολιτική και η κυβέρνηση της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου.

Αγώνας για ανατροπή, όχι στη συναίνεση, στην κοινοβουλευτική αναμονή και τις αυταπάτες της κυβερνητικής εναλλαγής.

Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top