5 Απρ 2017
0 σχόλια

1ο βραβείο για το Γυμνάσιο Βαλτινού

Απριλίου 05, 2017
Μια νέα πανελλαδική διάκριση σημείωσε το Γυμνάσιο Βαλτινού μετά τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό:
Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες



Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μας βραβεύεται κι αυτή τη φορά απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «τρισδιάστατες κατασκευές».

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Το όλο εγχείρημα ανέλαβε να υλοποιήσει και πάλι ο κύριος Παπανικολάου Σπύρος, μαθηματικός του σχολείου, ο οποίος αποτέλεσε για τους μαθητές τον κύριο εμπνευστή, οργανωτή και συντονιστή του προγράμματος.

Στην επίπονη εργασία έλαβαν μέρος δέκα μαθητές της Γ΄ Τάξης που ενημερώθηκαν για τον κυπριακό ελληνισμό, κατανόησαν το εθνικό μας πρόβλημα ( το κυπριακό ), προβληματίστηκαν σχετικά με τα δημοκρατικά ιδεώδη και αποφάσισαν να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από μία τρισδιάστατη κατασκευή με θέμα τη διχοτόμηση του νησιού της Κύπρου. Στην προσπάθειά τους αρωγός και σύμβουλος στάθηκε στο πλευρό τους η καθηγήτρια τεχνολογίας κυρία Χαραλαμποπούλου Δέσποινα, προσφέροντας πολύτιμες πρακτικές συμβουλές .

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που στέλνουν το μήνυμα ότι μέσα από τις σχολικές δραστηριότητες επιτελείται στο έπακρο ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου, υπερτονίζονται οι κοινωνικές αρετές της φιλίας ,της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Το σχολείο μας κατάφερε να καλλιεργήσει την ευαισθησία ,τη φαντασία και την υπευθυνότητα στους μαθητές μας να δώσει δημιουργική πνοή σε κάθε καλλιτεχνική έμπνευση.

Η σημασία της επιτυχίας είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των συμμετοχών ( πάνω από 20.000 μαθητές και 300 συμμετοχές από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια ).

Η βράβευση των μαθητών μας θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου , στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στη Λευκωσία.



Ο διευθυντής του Γυμνασίου



Δημήτριος Καγιούλης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top