13 Ιαν 2017
0 σχόλια

Δημότης για τον Δήμαρχο Τρικάλων: ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ.

Ιανουαρίου 13, 2017
Στη δημοσιογραφία... πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, και φυσικά εδώ δεν υπάρχει ποτέ μα ποτέ λογοκρισία.
Σας το παρουσιάσουμε λοιπόν  αυτούσιο απο ένα πολίτη.
"Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες της πόλεως μας χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Εδώ και δύο χρόνια η πόλη μας έχει νέο Δήμαρχο. Και είναι νέος και στην ηλικία. Όχι μόνο εξ απόψεως αλλαγής. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου καταρχάς έχω να πω πως δεν έχει αυτό ύφος που είχαν παλαιότερα άλλοι Δήμαρχοι. Δεν ειρωνεύεται, δεν επιτίθεται. Σε σέβεται. Όποια, όποιος κι αν είσαι. Κι ας μην τον έχεις ψηφίσει. Η στάση ζωής του, οι σπουδές, ο δημόσιος βίος, οι αρχές από το σπίτι του, δεν του επιτρέπουν να αναλώνεται σε μικρότητες και απολίτιστες συμπεριφορές. Απλός άνθρωπος, χωρίς οδηγούς, συνοδούς, τον βλέπεις πάνω σε ένα ποδήλατο να χαιρετά με ένα πλατύ πάντα χαμόγελο τους πάντες και πολλές φορές δεν ξεχωρίζει!

Έρχομαι τώρα στο θέμα. Ο Δήμαρχος μας με την ανάληψη των καθηκόντων δέχεται επιθέσεις από συγκεκριμένο διαδικτυακό μέσο μαζικής εξόντωσης. Γιατί να τον εξοντώσει θέλει τον άνθρωπο. Και πιστεύω πως δεν είναι καν δημοσιογράφοι όσοι ασκούν το «επάγγελμα» τους αυτό, μάλλον ασχολία θα έλεγα. Εδώ και δύο χρόνια προσωπικά ο ίδιος καθώς και άλλοι φίλοι και φίλες έχουμε δει έναν ανελέητο, αδυσώπητο, σταθερό, αυξανόμενο πόλεμο εναντίον του. Για κάθε τι παραμικρό οι βολές έχουν κατεύθυνση τον Δήμαρχο.

Και θέλω να τονίσω το εξής. Είναι άλλο να κάνεις κριτική και να τα «χώνεις» με ευπρεπή τρόπο και η οποία θα οδηγήσει στην από κοινού βελτίωση και του Δημάρχου και θα συμβάλλουν έτσι και όσοι σχολιάζουν στη θετική εξέλιξη των πραγμάτων και στην αντιμετώπιση προβλημάτων του Δήμου Τρικκαίων. Όπως είναι άλλο να επιτίθεσαι όχι για να λύσεις το πρόβλημα (δεν αμφιβάλλω στις προθέσεις πάντα) αλλά αυτοσκοπός σου να μην είναι η επίλυση του προβλήματος αλλά να σπιλώσεις τον Δήμαρχο.

Τόση μανία, τόση κακότητα, τόσο μίσος, τόση δυσωδία λόγων, τόση «χολή» όπως γράφει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος που πραγματικά βρε παιδιά κλείστε ένα ραντεβού μαζί του και συζητήστε. Εκτός κι αν….. κι ερχόμαστε στο εκτός. Αν θέλατε δημοσιολάσποι η κριτική μέσα από τα γραπτά σας να αποβεί προς θετική εξέλιξη των πραγμάτων και να συμβάλλετε καλόπιστα στη διοίκηση των θεμάτων, θα είχατε ήδη συναντηθεί μαζί του και θα κάνατε καλόπιστη κριτική. Υπάρχει η καλόπιστη και η κακοήθης. Ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία. Και αν για δύο ολόκληρα χρόνια του επιτίθεστε, εγώ θα σας απευθύνω μία ερώτηση για να υποψιαστείτε όχι εσείς (γιατί εσείς κι εγώ ξέρουμε γιατί τον τσακίζετε συνέχεια) αλλά για να υποψιαστεί ο λαός ο Τρικαλινός την τακτική σας αυτή. Γιατί μέρα παρά μέρα στο site σας ρίχνετε τόσο δηλητήριο για τον Δήμαρχο και συνεχίζετε σαν να θέλετε περισσότερο απ’ όλους την λύση των προβλημάτων στο Δήμο μας; Τιμητές των πάντων είστε; Μήπως είστε οι Batmen που θα παραμερίσετε τον Δήμαρχο και εσείς θα σώσετε την πόλη; Θέλετε κάτι; Αναζητάτε κάτι; Περιμένετε κάτι; Κι αν … θα σταματήσετε τις επιθέσεις σας;

Υπάρχουν καλοί και κακοί δημοσιογράφοι, όπως καλοί και κακοί δικαστές, όπως καλοί και κακοί ιερείς. Υπάρχουν όρια στην άσκηση του δημόσιου καθήκοντος; Υπάρχουν όρια στο δημόσιο λόγο; Υπάρχουν όρια στον τρόπο άσκησης εξουσίας; Υπάρχουν όρια στην κριτική; Ναι, υπάρχουν. Είναι τα όρια σεβασμού του άλλου. Κι εσείς δεν σέβεστε ούτε τον εαυτό σας, ούτε τους άλλους, ούτε την πλειονότητα των Δημοτών που σας διαβάζουν αλλά σας αγνοούν. Αποτέλεσμα; Να γίνεστε μισητοί εξ εαυτού σας. Περαστικά σας και καλή χρονιά.

Υ.Γ: Δήμαρχε είσαι ευθύς άνθρωπος. Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους για τον καθαρισμό των δρόμων, μπράβο στο προσωπικό του Δήμου μας και καλή δύναμη να έχεις. Θα τα καταφέρεις. Σιώπησε και εργάσου. Θα δικαιωθείς. Ήδη δικαιώνεσαι. "

Ένας δημότης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top