29 Οκτ 2015
0 σχόλια

Γιατί τα σούπερ μάρκετ δεν μας δίνουν σωστά τα ρέστα;

Οκτωβρίου 29, 2015

Όσοι ψωνίζετε στα σούπερ μάρκετ, θα έχετε παρατηρήσει ότι στο ταμείο δεν σαν δίνουν το ένα και τα δύο λεπτά στα ρέστα σας. Βέβαια, αυτό δεν είναι τυχαίο;

Σχεδόν, σε όλα τα σούπερ μάρκετ.. έχω παρατηρήσει να συμβαίνει αυτό το γεγονός, και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας κρατήσουν έστω και ένα λεπτό στο ταμείο.

Προτού φτάσουμε στο ταμείο, θα πρέπει να πάμε στο ράφι και να δούμε τις τιμές των προϊόντων.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ, δεν έχουν στρογγυλοποιημένες τις τιμές των προϊόντων.

Ένα παράδειγμα: Σε διάφορα προϊόντα βλέπεις τις τιμές των προϊόντων όπως με 1.69, 2.34, 3.47, και αυτό βγαίνει στο λογαριασμό να έχει ρέστα με μονόλεπτα. Αν τολμήσεις και διαμαρτυρηθείς στο ταμείο για το μονόλεπτο ή το δίλεπτο που δεν σου έδωσε η υπάλληλος θα συμβεί αυτό: "Κυρία μου δεν μου δώσατε σωστά τα ρέστα , λείπει ένα λεπτό". "Χμ.. μου τελείωσαν". Μετά φωνάζει την υπάλληλο στο διπλανό ταμείο και της λέει: "Μήπως έχεις ένα λεπτό να δώσω στο κύριο γιατί μου τελείωσαν";

Αυτό γίνεται εσκεμμένα, για να το ακούσουν οι άλλοι πελάτες και να πουν, κοίτα έναν τσιγκούνη πως κάνει έτσι για ένα λεπτό.

Μόλις σου πει αυτά η υπάλληλος, οφείλεις να περάσεις στην αντεπίθεση, αλλιώς, θα κοκκινίσεις σαν παντζάρι, και όλοι θα σε κοιτούν απαξιωτικά. Παίρνει μια ανάσα θάρρους.. και της λες τα εξής: "Άκου να δεις κυρά μου, αν εσείς δεν δίνετε το ένα λεπτό ή και τα δύο λεπτά στους χιλιάδες πελάτες σας καθημερινά πρόβλημά σας. Εμένα θα μου τα δίνεις σωστά ΟΛΑ τα ρέστα; Τ΄ακούς; Τώρα, αν κάνεις έναν πολλαπλασιασμό με τα λεπτά που δεν δίνεις σε χιλιάδες πελάτες ξέρεις πόσα λεφτά βγαίνουν το μήνα"; Εκεί, και η καλύτερη γκόμενα που δεν σε πρόσεξε πιο πριν, θα σε κοιτάξει πάρα πολύ διαφορετικά...την επόμενη φορά που θα περάσεις από δίπλα της.

Οι υπόλοιποι πελάτες από μέσα τους θα πουν ένα μπράβο ρε φίλε. Για εκείνα τα δευτερόλεπτα τους εκφράζεις απόλυτα.

Δυστυχώς, πολλοί ντρέπονται να το κάνουν αυτό, και λένε "έλα μωρέ τώρα για δύο λεπτά θα κάνω έτσι";

Τους καταλαβαίνω, ειδικά στην επαρχία είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, επειδή ο ένας γνωρίζει τον άλλον λόγω κλειστής κοινωνίας.

Γι΄αυτούς που ντρέπονται.. βρήκα ένα άλλο κολπάκι για να μη μας τρώνε τα σούπερ μάρκετ τα λεπτά.

Προτού πας στο σούπερ μάρκετ, εφοδιάσου μπόλικα ψηλά από μονόλεπτα και δίλεπτα,

Να υποθέσουμε ότι ο λογαριασμός κάνει 20 ευρώ. 39 λεπτά. Εσύ θα δίνεις 20 ευρώ. 39 ευρώ λεπτά ακριβώς.

Το ένα λεπτό έχει αξία σήμερα...





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται.. άμεσα από τους αναγνώστες,
και συνεισφέρουν στον μεταξύ τους διάλογο.

Η ελευθερία της γραπτής έκφρασης... είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Top